Mød professoren bag IT-Camp

Mit navn er Inge, og jeg er professor i algoritmik og data strukturer på DTU Compute. Jeg er den, der har det overordnede ansvar for campen. Jeg håber, at vi med IT-camp for piger kan komme af med nogle af de fordomme, der er om IT/datalogi. Og så glæder jeg mig til at vise jer,, at IT og datalogi indeholder en masse sjov og flot matematik, at programmering er sjovt og kreativt, og at der findes en masse spændende anvendelser af matematik inden for IT.

Mød de studerende bag campen

Katrine

Mit navn er Katrine, og jeg studerer civil softwareteknologi på 7. semester. Jeg er blevet en smule forsinket, da jeg oprindeligt startede på Matematik og Teknologi. Det gjorde jeg fordi jeg altid har været glad for matematik og logik. Matematik og Teknologi har rigtig meget tilfældes med Softwareteknolgi, men det var først på andet semester, da jeg første gang stiftede bekendtskab med programmering, at det for alvor gik op for mig, hvor meget matematik der gemmer sig i Softwareteknologi. Jeg valgte derfor efterfølgende at skifte til et studie, hvor jeg de seneste to og et halvt år har brugt min logiske sans, matematiske tankegang og kærlighed til kreativ problemløsning på daglig basis. Jeg er medarrangør af IT-campen, da jeg gerne vil hjælpe andre med at forstå hvad softwareteknologi er. Jeg vil gerne hjælpe andre unge med flair for matematik med at se hvad IT i virkeligheden har at byde på.

Mai-Thi

Jeg hedder Mai-Thi og jeg studerer informationsteknologi på DTU. Ligesom mange andre, havde jeg ikke den klareste idé om, hvad jeg gerne ville lave i fremtiden. Jeg godt kunne lide matematik, men kunne ikke forestille mig selv læse ren matematik. Jeg vidste at IT havde noget med matematik at gøre, så da jeg skulle søge uddannelse, tænkte jeg at det måske kunne være noget for mig, også selvom jeg ikke havde den store erfaring med programmering.
Efter jeg startede på min uddannelse, har jeg været rigtig glad for mit valg. Man finder meget hurtig ud af, at det ikke kun handler om at kode, men om at lære at tænke logisk og finde en kreativ måde at løse problemer, ligesom man kender det fra matematikkens verden. Den tankegang passede perfekt med, hvordan jeg er i dagligdagen.
Jeg er med til IT-campen, fordi jeg gerne vil hjælpe med at afmystificere, hvad det vil sige at studere IT, og vise at piger også kan finde ud af det.

Oline

Mit navn er Oline Stærke. Jeg er pt. i gang med min kandidat her på DTU, hvor jeg studerer Computer Science and Engineering med et fokus på kunstig intelligens og algoritmer. Dengang jeg startede på DTU, var jeg rimelig sikker på, at jeg skulle studere noget helt andet. Jeg har altid været glad for logik og matematik, men grundet min fastlåste opfattelse af IT, så havde jeg aldrig overvejet den vej. Jeg troede, at mennesker, der kan programmere, har gjort det hele deres liv, og at jeg derfor ville været sat af, allerede fra start. Det fandt jeg heldigvis ud af, ikke var sandt. Jeg deltog i et obligatorisk programmeringskursus første semester, og mit studie tog herefter en hurtig drejning i den retning. Jeg føler mig utrolig heldig over at være faldet over dette fantastiske univers, som åbner så uendeligt mange døre og muligheder. Jeg glæder mig meget til at give jer muligheden for samme oplevelse!

Victoria

Jeg hedder Victoria og læser Matematisk Modellering og Computing. Jeg har altid godt kunne lide matematik, men jeg har også vidst at jeg bedst kunne lide at anvende matematikken, og at det ikke var noget jeg ville forske i. Da jeg så skulle vælge uddannelse indså jeg at det meste af anvendt matematik nu om dage er på computeren, hvad end det er økonomi, billedredigering eller mønstergenkendelse. Ideen om programmering skræmte mig lidt, da kode lignede et helt andet sprog for mig. Heldigvis opdagede jeg på studiet hvor simpel tilgangen til meget af det sprog faktisk er, og da mine venner og jeg skulle rulle specifikke terningekombinationer i Dungeon and Dragons, valgte vi med det samme at skrive et program til at gøre det for os. Jeg glæder mig til at vise hvor tilgængeligt og sjovt anvendt matematik er, og forhåbentligt kan I lære hvorfor og hvordan man selv skriver kode til at hjælpe dagligdagen med at blive nemmere.

Helena

Mit navn er Helena, jeg er 24 år, og jeg studerer Informationsteknologi (kandidat) på 2. semester. I vinter færdiggjorde jeg min bachelor i Softwareteknologi. Inden jeg startede på studiet, var min oprindelige plan at holde to sabbatår, men hen mod slutningen af det første gik jeg død i mit arbejde og trængte til nye udfordringer. Derfor valgte jeg lidt impulsivt at søge inde på Softwareteknologi. Jeg havde ikke som sådan nogen særlig interesse for IT, inden jeg startede, men har altid været glad for matematik. I løbet af studiet har jeg lært, at IT slet ikke er så skræmmende, som det kan fremstå, og at det i virkeligheden handler om at løse opgaver ved brug af logik, kreativitet og matematik.

Mød koordinatoren bag campen

Mit navn er Signe. Jeg er med på hele campen og svarer på mange af jeres mails. Har I spørgsmål må I meget gerne skrive til os, så svarer vi tilbage hurtigst muligt.